Jezernické viadukty

22.10.2014 19:14

Nevyhnutelné se stalo skutečností a v sobotu jsme absolvovali poslední MTB závod sezony 2014. A dopadl líp než na jedničku, náš tým se na závodě Jezernické viadukty představil jako jasně nejlepší.
Závodu se nás zúčastnilo 5 - Pavel, Tomi, Bárt, Navrc a Jarda Urbanec, který nám přislíbil, že příští sezonu ho budeme na závodech vídat častěji. Cíl byl jasný - jeden z našich jezdců musí závod vyhrát. Někteří rideři již mají zimní spánek, ale i tak se na start postavilo více adeptů na vítězství. Zpočátku byl nespočetnými nástupy aktivní Milan Damek, ale Pavel si to hlídal a do puntíku plnil předstartovní taktiku "Na začátku budu dělat mrtvýho brouka a zkusím, ať se sami utahají". Na čele se utvořila trojice, ve druhé skupině se pohyboval Tomi, v další Bárt a o něco hlouběji Tom Navrátil a pak Jarda Urbanec. V poslední fázi zůstal na čele s Pavlem již jen Dan Valášek (IVAR CS Author) a Pavel cítil, že jeho soupeř tahá za kratší konec = že už je prošitej. V poslední fázi závodu připomínající XC již nedal soupeři šanci a přijel si pro celkové prvenství. V souboji o 4. místo byl tentokrát v závodě lepší Tomi a porazil Honzu Reinera (kterému děkuji za luxusní fotky do reportu). V souboji o 6.-9. místo se Bárt propracoval na 7., Tom Navrátil v závěru vyrobil chybu a pustil před sebe Jardu Obruču a dokončil 19. a Jarda Urbanec skončil celkově 40. Při vyhlašování teda stanuli dva naši muži na velkém pódiu a jeden z nich na stupni nejvyšším. Čtyři jezdci do dvacítky a všichni do 40. místa !! 
Všichni jsme litovali, že MTB sezona již končí, protože jsme stále v solidní formě a při chuti. Pavel má v plánu zkusit pár cyklokrosů, ostatní si dají odpočinek a poté začne příprava na další sezonu. 
A závěrem ještě jedna radostná zpráva - našemu závodníkovi a kamarádovi Markovi Krejčířovi se minulý týden narodila dcera, v týmu je nás tak zase o jednu holku víc :))